Angelica

208414_5983328611_788933611_215270_1308_n

Namn: Angelica Johansson
Favorit jakt: Allt som är tillåtet
Drömjakt:
Muntjak i England
Hundar:
Jagar med 2 tyska jaktterriers Castro ”Tribiani Ferro” och Sixten ”Stollfors Larionov”
Län:
Skaraborg
Kontakt: angelica@vildvittrornasjakt.se
Jaktminne:
Att välja ett jaktminne är inte lätt. Alla har ju sin tjusning! Men min kapitala kronhjort var något extra. Chansen att skjuta en sådan igen är väl ganska lite,

Jag började vara med och jaga 2005 men tog min jägarexamen 2007. Och det var på premiärdagen på älgjakten det året som jag fick träffa herr hjort.

Jag och min blivande man smög ut i mörkret på morgonen. Spänningen vilade över skogen. Min första älgjakt! Tyvärr bjöd  morgonen endast på kyla och vi fick vända hem för lite vila och mat. På eftermiddagen åker vi till passen igen. Lite för mätt och väldigt varm. Den kalla frostiga morgonen hade bytts mot en solig sensommar dag.
Vi smyger ut mot vår torn.
Skiljs åt och min man fortsätter längre ut i marken. Jag viker av från stigen in mot mitt torn. Då skymtar jag en ståtlig krona i slyn. Skyndar mig fram en bit och hoppas att hjorten inte får nys på mig. Den verkar rätt upptagen där i slyt.

Den fortsätter mot mig och jag stannar. Gör bössan redo och inväntar läge. Hjorten är på väg mot en glugg i slyt. Bössan upp på axeln och så fort hjorten tittade ut i gluggen small skotten och hjorten föll.
Ibland ska man ha tur 🙂 Hjorten visade sig mäta brons med 1p från silver.