Hur är det med skyttesjälvförtroendet egentligen..?

Bockjakt är stort för mig! (om någon nu missat det!) Kräver både kunskap om marken, viltet, vinden och skyttet… Alla jägare med självrespekt är ytterst noga med skyttet! DSC_1553

Många timmar på skjutbanan och vid laddbänken för många… Väldigt viktigt med självförtroende i jaktskyttet tycker jag! IMG_20160714_065830

Så varför tvivlar man i skarpt läge!?! Igår kväll hade jag en fin smygjaktskväll… När jag väl kom upp i rätt torn hade jag 13 djur ute! Två bockar och resten hondjur och kid. En av bockarna var den jag spanat på, tunn returbock, mycket grå i ansiktet… När han vred upp full bredsida på ca 120 m tog jag chansen. Jag förlorade honom ur siktet när skottet gick, men ett flertal djur drog mot skogskanten i ett myller…DSC_1899

Vad hände där då..? Skottet kändes klockrent ju! Inte en chans att skjuta något andra skott i virrvarr av djur… Vart tog han vägen? Jag klättrar ner och går mot skottplatsen, hittar inget blod i vallen!!! Faan! Spårar längs skogskanten, upp och ner, upp och ner, inget… Va faan, får hämta hunden! Vänder och går ut på vallen igen… Men vad är det där..? Han ligger så fint på plats… Inte en cm har han gått! Hur kunde jag inte se att han slog ihop!?! DSC_1907

Varför utgå ifrån att det gått åt skogen? 20 minuter ångest i onödan..! DSC_1900

Väldigt nöjd med en lyckad pürsh och en bra bock som sett sina bästa dagar!

Idag spenderades dagen på kulbanan för att jobba på självförtroendet och det satt där det skulle idag med!DSC_1600

Imorgonbitti det kuljaktstig i Blekinge, första gången för mig! Synd att dö nyfiken..!

IMG_20160903_195110

Skitjakt på er! //Erica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *