Min första jaktsäsong

Yes, nu är den här! Min första säsong som jägare! Har fram tills i tisdags varit ute och försökt skjuta några kaniner och vakat vildsvin ett par gånger men inte mer än så. Varit på skjutbanan och provat på att skjuta sporting samt att vi har egen kastare hemma så har kört med den några gånger också.

Tog semester från jobbet den 16/8. Var ute och smög efter bockar medans solen gick upp, fantastiskt fint! Hittade en get och bock, men tyvärr inget bra kulfång så den fick hoppa vidare. Fick även ett närgånget besök av get och kid, mycket trevligt. Blev tyvärr inget skjutet men jag hade lika trevligt för det. Just nu fokuserar jag mest på att lära mig allt vad jakten innebär, det är sååå mycket mer än att bara skjuta. Rätt vind, rätt klädsel, kulfång, rätt djur och mycket mer.

Fin morgon 16/8

Fin morgon 16/8

Efter bockjakten samlades vi ett gäng och åt frukost tillsammans för att sedan ge oss ut och försöka jaga duvor. Jag var mest spänd på att se hur våran 8 månaders jaktlabrador, Meadowlark Taffy was a welshman skulle reagera på sin livs första jakt. Vilken hund! Låg lugn och tyst bakom mig, sög skammade duvor i luften och levererade dom lugnt och fint. Fick även gå ett eftersök i svår terräng på en skadad duva, jobbade så fint och metodiskt för att till slut hitta duvan som gått och lagt sig under täta snår. Då var matte stolt! Det är detta som jag tycker är roligast med jakten, att se hundarna jobba med det dom är avlade för. Hur naturligt det är för dom och vilken instinkt dom har. Samt hur utlämnad man är utan hundarna! Ser framemot fler jakter med Taffy 🙂

Jag och Taffy på duvjakt :)

  Jag och Taffy på duvjakt :)

 

Taffys första varmvilt!

Taffys första varmvilt!

Jag och Taffy!

Jag och Taffy!

Vi hämtade även i midsommar hem en ny familjemedlem. Vi har hela tiden sagt (när vi hade Bolt) att nästa hund får bli en jämte. Under den jobbiga perioden med Bolt hade vi hela tiden kontakt med hans uppfödare Jonny Åhlstrand. Vi hade redan i början på året spanat in en grym jämthundsparning som Jonny hade planerat, men med tanke på att vi redan hade valp och Bolt så beslöt vi oss för att vänta några år. När vi tyvärr hade tagit bort Bolt så berättade Jonny att han precis fått ett återbud på en hanvalp i den kullen vi flera månader tidigare varit intresserade av. Vi fick erbjudandet och i tog det. Så nu har vi Ålbolandets Pluto aka Knut (som han heter hos oss) hemma. Kommer bli riktigt spännande att se vad det blir av honom. Han kommer först och främst bli min sambos hund men jag kommer nog sno honom då och då under jaktsäsongerna.

Knut

Knut

Lycka till alla!

/ Jessica, kuttve9

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *