img_9977-2.jpg

Bockjakt i Värmland

Igår var det den 16 augusti och dags för råbocksjakten. Klockan ringde 04.00 och då var det bara hoppa upp och iväg och ut på pass. 

Det är något speciellt att sitta ute när det precis börjar att ljusna ute. 

När jag satt i mitt torn så lockade jag med min roedeercall ifrån Kristoffer Clausen och de gav resultat direkt två bockar i pass. En långt bort och en som kom in lite närmare. Jag gick ner ifrån mitt torn smög så lågt jag kunde med bössan i ena handen och skjutstödet i den andra. 

Jag lyckades smyga så pass långt så att jag kände mig bekväm med avståndet. Jag gör iordning mig, lägger upp bössan på de trebenta skjutstödet (Primos Triggerstick) och väntar in bocken så att han ställer sig korrekt. De gäller att ha is i magen och vara säkert på sitt beslut. Bredsida Perfekt! Kramar av, där har jag fällt min premiärbock. 

Den andra bocken som var längre bort stod fortfarande kvar, men när jag går fram till min premiärbock så skuttar den in i skogen. 


En 5 taggare 

Vad har jag använt för vapen, kula,dämpare, kikare?

Jo, en blaser r8, kaliber 6,5×55 med en swarovski kikare på 2,5-10, med stalon compact dämpare och jag änvänder mig av norma vulkan

/ Jessica 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *