Länk

Nu har det gått ett par veckor sedan jag skrev. Här har det varit fullt upp, mycket jobb med valp. Tur det oftast går några år mellan varje valp så att man hinner glömma bort hur jobbigt det är 😉 Roligaste är att det fungerar så bra med Bolt, han är en toppen storebror och leker gärna med sin lillebror. För ett par helger sedan var jag i väg på valp/unghundskurs hos Taffys uppfödare. Mycket lärorikt och inspirerande.
Taffy fick umgås med sina syskon, kursen var teoretisk. Enligt min uppfödare är det bättre att träna inlärning med sin unga hund i lugn och ro.
Drog jämförelsen med att träna sin valp med 10 andra valpar är samma som att ta med sitt barn till Liseberg och säga ”nu ska vi lära oss alfabetet”. Gå gärna in på hemsidan www.meadowlark.nu och läs, mycket intressant och tänkvärt när man har hund.
Taffy har jag inte lagt så mycket krut på, vi umgås mest och lär känna varandra. Han är en otroligt trevlig hund. Har kastat lite tennisboll och hämtat någon dummie vilket han gör hur bra som helst, stopp och inkallningssignal har han även lärt sig. Brukar få leta lite godis i trädgården så han får använda hjärna och näsa.  Resten tar vi när han blir lite äldre och mogen för det, nu ska vi bara bygga en bra relation mellan hund och förare, resten brukar gå ganska enkelt om man har den rätta relationen med sin hund 🙂

IMG_20160225_083130

Taffy och han kompis Wilda (jaktgolden)

Taffy och han kompis Wilda (jaktgolden)

Just för tillfället håller jag på och pluggar min jägarexamen, håller på att läsa om alla olika fåglar.
Ni som har gjort detta vet ju hur kul det är 😉

Vi har haft en räv här hemma som varit ute efter mina katter, eftersom vi inte har jakten här så tog vi kontakt med hyresvärden som ringde till killen som har jakten här. Han sa att vi gärna får skjuta räven. Sagt och gjort, Mattias sköt den från våran balkong efter att han blivit lurad av räven en veckas tid.

Gårdsräven

Gårdsräven

I går var det min tur att för första gången få följa med på stövarjakt på räv.
Jag hade med mig en egen bössa och körde uppsiktsjakt, nästan så jag hoppades på
att det inte skulle komma någon räv. 3 schillerstövare stod för sången i skogen.
Jättefina och duktiga hundar. Kom dock ingen räv till mig.

Rävjaktdags

Rävjaktdags

Rävjakt med schillestövare

Rävjakt med schillestövare

Nu ska jag fortsätta läsa jägarexmamen.
Ha det gott
/Jessica, kuttve9

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *