Första ståndskall och sista minuten älg

Mycket har hänt den sista tiden, för 1.5 vecka sedan hämtade vi hem jaktlabradorvalpen ”Meadowlark Taffy was a welshman”. Allt har gått jättebra, Bolt var lite fundersam och undrade mest vad han ska göra med den lilla skiten. Bolt är ju rätt mycket hund och gillar tuff lek så Taffy har fått några flygturer och blivit omkullsprungen några gånger vilket kan vara lite otäckt. Nu har dom börjat leka på riktigt och Taffy lär nog bli världens tuffaste labbe med en karelare som storebror, haha! Han kommer härdas! Finns film på instagram:” kuttve9″ när dom leker ikväll, då förstår ni vad jag menar.

Taffy och Bolt

Taffy och Bolt

Taffy the gundog ;)

Taffy the gundog ;)

 

För 2 veckor sedan följde jag med och släppte Bolt på vildsvin. Upptag efter 15 sekunder och jag fick se mitt livs första vildsvin skjutas, Bolt fortsatte och ställde ytterligare ett vildsvin, fick följa med och smyga på även mitt första ståndskall på vildsvin, pulsen var rätt hög men jag höll mig fan lugn, imponerad av mig själv! När vi var inne på bara 15 meter så drog vildsvinet och en annan skytt fick skjuta. Tack Bolt för den upplevelse.

IMG_20160207_180832

Bolt har haft väldigt otur hela jaktsäsongen med älg då det knappt funnits någon. Största önskan hade vart att få ner hans första älg. Men söndagen den 31 januari så är Mattias ute och gör ett sista släpp för säsongen  med hopp om att hitta vildsvin. Helt plötsligt är det fullt ståndskall och Mattias hör direkt att det är älg. Extra tur att det är ko med kalv. Efter 40 minuters ståndskall kan Mattias gå in och avsluta med skott. Snacka om att avsluta säsongen på bästa sätt!! Så kul 🙂

Bolt och hans första älg

Bolt och hans första älg

Jag och Taffy hälsade på!

Jag och Taffy hälsade på!

Nu ska jag vila upp mig, har antagligen åkt på influensa plus någon infektion, fick åka in till akuten i onsdags och skrevs ut i fredags eftermiddag men nu är jag äntligen på bättringsvägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *