Helgen som var..

Helgen som var.  Det var vääldigt många veckor sedan vi tog en sovmorgon så bestämde vi (jag) att på lördagen skulle vi strunta i att jaga och fixa med allt här hemma som gärna bli lidande under denna säsongen på året. Svärfar och några till skulle ut och jaga vildsvin med Alice (svärföräldrarnas karelare) och vid 9 tiden får vi samtal om  att dom har skjutit ett vildsvin och att det antagligen ligger flera kvar. Detta går ju ABSOLUT inte att missa så våran jaktfria dag slutar med att kasta i sig frukost, kaffe i bilen och pulsa med inflammation i hälsenan. Alice gjorde ett kanonjobb och jobbade fram gris efter gris. Vi hade en på 30 meter men kunde tyvärr inte skjuta. Första gången jag är med och ser vildsvin på så nära håll under jakt. Dagen slutade med 4 vildsvin i backen. KUL!

2 av helgens 5 vildsvin

2 av helgens 5 vildsvin

På söndagen var det Bolts tur och även han hittade vildsvin och en nöjd husse fick skjuta. Denna typ av jakt var helt ny för mig när jag träffade Mattias. Har endast varit med när de jagat med drivande hund innan. Riktigt fascinerad av att se vilka instinkter det finns i hundarna. Bolt var knappt ett år gammal när jag träffade honom första gången och nu är han 21 månader  och riktigt kul att följa hans utveckling. Jag som tidigare haft en vallhund har haft en stor utmaning att kunna hantera en karelarhane med mycket attityd. En vallhund räckte det med att man titta på så vek dom sig, om man ger Bolt en tillsägelse så ger han mig ”fingret”. I annat fall skall han ha sista ordet och muttrar lite när han inte får göra något han håller på med. Han har drivit mig till vansinne många gånger men han mognar mer och mer för var dag som går. Han har inga problem att skälla på en arg galt medans hårfönen är livsfarlig och han tror att han är en liten knähund som ska ligga i sängen. Han tror att katterna är hans leksaker som han kastar och bär runt på, konstig nog gillar dom Bolt ändå och umgås gärna med honom.  Har insett att den inställning och attityd han har är en fördel för honom under jakten då han ska stå emot arga vildsvin och kor som försvarar sina kalvar. Då kan man inte vika sig, han är tuff utan att bli dum under jakt. Han har respekt för djuren och håller ett bra avstånd. Jag lär mig nya saker och observerar varje gång jag är med ute och jagar. Bästa sättet att lära sig för mig är att vara med på jakter och verkligen se hur det går till. Att jaga med hund kommer bli min grej. Ser verkligen framemot att få hem min lilla jaktlabbe och lära mig allt om fågeljakten. Han är 6 veckor i morgon så hoppas sista 2 veckorna går fort.

IMG_20160111_093224 (1) IMG_20160114_184215 IMG_20160114_184234 IMG_20160114_184335 IMG_20160114_18543810625047_10153444859827039_3406367565588189211_n

 

Fler bilder finns på instagram: kuttve9

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *